Zonnepanelen reiniging

Wist u dat een aantal studies daadwerkelijk hebben aangetoond dat vervuiling van uw zonnepanelen effect kan hebben op het rendement ervan? Uit een onderzoek van TNO in Nederland blijkt dat door deze vervuiling de vermogensopbrengst van de zonnepanelen na één jaar tijd al een daling liet zien tussen 4,4% en 7,7%.

Het blijkt dat door vervuiling de vermogensopbrengst van de zonnepanelen na één jaar tijd al een daling liet zien tussen 4,4% en 7,7%.
– TNO rapport 2003-DEG-R011

Vervuiling kan veel verschillende oorzaken hebben. Denk aan bijvoorbeeld: uitwerpselen van trekvogels, uitstoot van industrieterreinen, snelwegen etc. Vanaf de eerste dag van plaatsing dragen dergelijke factoren bij aan de optredende vervuiling. Dit is vergelijkbaar met vervuiling van uw ramen. Er zal zich op de panelen een laagje vormen, die na een aantal maanden het rendement al gestaag kan laten zakken. Door dit laagje vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken. Het is dus verstandig uw zonnepanelen eens per jaar te laten reinigen. Hierdoor blijft de energieproductie optimaal en zal eventueel ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen.

Reinigingsplan

Om de garantie op uw zonnepanelen te behouden, maakt MK Reiniging graag een reinigingsplan in samenspraak met de leverancier van uw panelen. Doordat wij contact met hen leggen, kunnen wij precies afstemmen op welke wijze en met welke middelen uw zonnepanelen mogen worden gereinigd. Het reinigingsplan wordt zwart-op-wit vastgelegd, zodat de garantie op de panelen behouden blijft. Uit ervaring weten wij dat deze tussenstap zeer belangrijk is.

Om tot een passende en scherpe offerte te komen, voeren wij graag een proef uit om te kijken hoeveel tijd het kost om één opstelling te reinigen. Dit helpt ons om exact te kunnen bepalen hoeveel tijd de reiniging in beslag zal nemen, zodat u nooit teveel betaald voor het behouden van uw rendement!

Neem vrijblijvend contact met ons op!